ECTS punten
120
Opleidingstype
Masteropleiding
Studieduur
Twee jaar
Voertaal
Nederlands
Titel
Master of Science

De masteropleiding Science Education and Communication is een Nederlandstalige opleiding - voor het Nederlandse voortgezet onderwijs – met vijf specialisaties: Informatica, Natuurkunde, Scheikunde, Wiskunde en de combinatie Natuur, Leven en Technologie met Onderzoek & Ontwerpen (Technasium).

De opleiding bevat een vakinhoudelijke verdieping in de richting van je gekozen specialisatie.

Daarnaast verdiep je je in onderwijskunde, bètadidactisch ontwerpen en vakdidactiek en loop je stages in het voortgezetonderwijs. Je wordt opgeleid tot eerstegraadsdocent met een onderwijsbevoegdheid voor de hoogste klassen in het voortgezet onderwijs. Deze bevoegdheid is ook een goede voorbereiding voor een functie als docent in het middelbaar of hoger beroepsonderwijs. 

Je sluit de masteropleiding af met een onderzoek in de onderwijspraktijk. Samenvattend: Science Education and Communication is een beroepsgerichte masteropleiding waarmee je een eerstegraads lesbevoegdheid kunt verwerven. Praktische beroepsgerichtheid en academisch niveau in het ontwerpen en onderzoeken van onderwijs zijn beiden van groot belang.

 

Toelating en inschrijving

Welk opleidingstype wil je volgen?

In welk land heb je je diploma gehaald?

Welke opleiding wil je volgen?

Bezoek ons

Wil je op de hoogte gehouden worden over studeren aan de TU/e en aankomende voorlichtingsactiviteiten? Maak een MyStart@TU/e account!

Contact

The independent judgment by the NVAO strengthens higher education institutions in their quality culture. On the basis of the judgments of NVAO higher education programmes are recognized and students receive a legally recognized degree. In the Netherlands, NVAO assesses the internal quality assurance pursued by universities and the quality of the programmes they provide.