Verenigingen

Studievereniging Thor

De studie Electrical Engineering kent haar eigen studievereniging, genaamd Thor. De vereniging bestaat sinds 1957 en is voor alle studenten Electrical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Thor kent twee disputen:

  • ODIN, voor telecommunicatietechniek
  • Waldur, voor draaistroom en energietechniek

Thor probeert het studeren voor de studenten gemakkelijker te maken door allerlei services aan te bieden. Zo verkoopt Thor studieboeken aan bachelorstudenten. Ook organiseert Thor activiteiten om studenten beter voor te bereiden op hun toekomst na het studeren. Bijvoorbeeld excursies naar elektrotechnische bedrijven, studiereizen, symposia en ontmoetingen met afgestudeerden die vertellen over hun loopbaan. Ten slotte organiseert de vereniging de introductie, diverse informele activiteiten en leuke feesten.

IEEE Student Branch Eindhoven

IEEE (the Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc.) is een internationale organisatie van en voor elektro- en informatietechnische ingenieurs met wereldwijd meer dan 330 duizend leden. Haar voornaamste bezigheden bestaan uit het organiseren van conferenties, het publiceren van vakliteratuur en het uitgeven van standaarden. Speciale onderverenigingen, de Societies, richten zich op een specifiek vakgebied en brengen onder andere tijdschriften uit.

IEEE SBE is de Student Branch aan de TU/e en de meest actieve in Europa. Elk jaar organiseert zij een breed scala aan activiteiten. Hiermee probeert de Student Branch Eindhoven de student sociaal, cultureel en professioneel beter voor te bereiden op zijn of haar toekomst. Meer informatie over IEEE, de Student Branch en haar activiteiten en de mogelijke lidmaatschappen vind je op de website van IEEE SBE.

StudentenBody

Het StudentenBody (SB) is een orgaan van de faculteit Electrical Engineering dat de belangen van de studenten in het onderwijs behartigt. Het SB bestaat uit drie studenten, die fungeren als aanspreekpunt voor studenten over zaken op onderwijsgebied. Door hun dagelijkse contact met studenten signaleert het StudentenBody vaak als eerste knelpunten in het onderwijs. Wil je hierover meer weten, kijk dan op de website van het StudentenBody.

Automotive Studenten Teams

Binnen de strategic area Smart Mobility richt de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zich door middel van onderzoek en studenten op de maatschappelijke uitdagingen.

Het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek komt tot bloei binnen de Automotive Studenten Teams. Zij ontwikkelen en bouwen verschillende voertuigen waarmee ze internationaal de strijd aangaan met teams van andere universiteiten. Voertuigen waarmee de studenten theoretische oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de praktijk brengen. En dat met verstand van zaken, passie en veel enthousiasme.

De TU/e telt zes Automotive Studenten Teams: Solar Team Eindhoven (STE), University Racing Team (URE), TU/ecomotive, Storm, InMotion and CADE.