Study association

Lucid

Lucid is de studievereniging voor studenten Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven. De innovatieve kijk op design en het enorme aantal enthousiaste studenten vormen de basis van Lucid. Met een aanbod van uiteenlopende activiteiten rond innovatie, creatie en design in een maatschappelijke context ondersteunt Lucid op creatieve wijze de ontwikkeling van jonge ontwerpers. 

De activiteiten van Lucid zijn educatief en sociaal stimulerend: excursies, lezingen, workshops, buitenlandse studiereizen, sporttoernooien, feesten en de wekelijkse borrel in de eigen Lucid.Bar. Daarnaast biedt Lucid een uitgebreid dienstenpakket, met onder meer studiemateriaal en boeken. 

Verder functioneert Lucid als loopplank tussen de studenten en bedrijven of organisaties. Studenten kunnen zitting nemen in commissies en een link vormen tussen medestudenten en de wereld van professionele ontwerpers. Dit zet studenten aan tot creëren en innoveren, tot het nemen van risico’s en tot groei als ontwerper. 

Het bestuur van Lucid bestaat uit zeven studenten, die fulltime leidinggeven aan de vereniging. Je kunt hen vinden in de bestuurskamer in gebouw Laplace, kamer 0.01. Ga naar www.lucid.cc voor meer informatie over de vereniging, het bestuur, de commissies en activiteiten.