Industrial Design

Bij de faculteit Industrial Design leer je intelligente systemen, producten en diensten ontwikkelen die de maatschappij veranderen en veraangenamen. Voorbeelden daarvan zijn: intelligente verlichting, technologieën die aanzetten tot een gezonde leefstijl, spelletjes en games die sociale interactie en fysieke activiteit bevorderen, draagbare technologieën, systemen en apparaten die mensen verbinden, etc.

Industrieel ontwerp kijkt verder dan de traditionele grenzen van vorm en functie. De focus ligt op interactie en intelligente systemen, waarbij de behoeften van de gebruiker en ook de uiteindelijke gebruikservaring een grote rol spelen. Als student ontwerp je meer dan alleen voorwerpen of ervaringen. Je weet echte veranderingen tot stand te brengen, omdat je leert specifieke uitdagingen in de maatschappij en in het bedrijfsleven aan te gaan.

Onderwijsmodel

Het doel van de Industrial Design master is jou opleiden tot zelfgestuurde industrial design ingenieur met een uniek competentieprofiel. Dit profiel combineert kennis, vaardigheden en houding uit vijf ‘areas of expertise’: 'creativity and aesthetics', 'technology and realization', 'user and society', 'business and entrepreneurship' en 'math, data and computing'. Bovenop een solide basis in alle areas, kun je tijdens deze master een uniek profiel ontwikkelen door te specialiseren in twee areas. 

In authentieke design en design research projecten integreer je kennis, vaardigheden en houding uit de vijf areas of expertise. Daarnaast ontwikkel je academische en professionele vaardigheden in je projecten, die vaak in samenwerking gaan met een echte ‘client’ (bedrijf, overheidsinstelling of NGO). Je ontwikkelt een professionele identiteit door het kiezen van je eigen projecten en leerpad dat past bij je ambities als industrial design ingenieur, en jouw visie op design, technologie en maatschappij.

NVAO-accreditatie

Deze opleiding is officieel erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.