Utrecht en Eindhoven in het teken van gezonde innovatie

Op 31 mei en 1 juni aanstaande staan Eindhoven en Utrecht in het teken van gezonde innovatie. TU Eindhoven, Universiteit Utrecht en UMC Utrecht organiseren gezamenlijk het tweedaagse Playful City Event. Tijdens dit event worden belanghebbenden vanuit de wetenschap, beleid en praktijk bij elkaar gebracht om kennis te delen over playful technologies voor gezond gebruik van de openbare ruimtes.

Op 31 mei zijn bezoekers tussen 11.30 en 19.00 uur welkom in Stadskantoor Utrecht. Op deze dag staat het delen van kennis centraal. Hiervoor worden een symposium en paneldiscussie georganiseerd, waarin de koppeling gemaakt wordt tussen wetenschap, beleid en de praktijk.

Naast het delen van inzichten en plannen uit de wetenschap wordt het publiek uitgedaagd om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Daarom worden bezoekers tijdens de tweede dag – wederom tussen 11.30 en 19.00 uur – in het TAC Eindhoven via pitches uitgenodigd om deel te nemen aan de interactieve demomarkt met tools, games en concepten die op een leuke en effectieve manier bijdragen aan een gezonde leefstijl in een passend gemaakte leefomgeving. Actieve deelname wordt beloond met coins die de bezoekers vervolgens kunnen inleveren bij één van de aanwezige stands met gezonde voeding.

Gezondheidswedstrijd
Tijdens het event wordt het startsein gegeven voor inschrijvingen voor experimenten op gebied van playful technologies in Eindhoven en Utrecht. Wetenschappers, gameontwikkelaars en concepteigenaars worden opgeroepen hun voorstel omtrent gezonde innovatie in te dienen. De gemeenten Eindhoven en Utrecht kiezen als opdrachtgevers van de gezondheidswedstrijd vervolgens tien concepten uit waarmee zij op termijn verwachten de gezondheid van hun inwoners te kunnen verbeteren. In dat kader geeft TU/e hoogleraar Steven Vos een keynote lezing, waarin hij ingaat op de invloed van gezondheidsinnovaties en -technologieën op het leven van mensen.

Context
Het Playful City Event komt voort uit de Brabantse Health Deal en wordt gefinancierd vanuit de ZonMW GOAL en Erasmus+ PREhealth projecten. Die passen op hun beurt in de strategische Alliantie Eindhoven-Utrecht en het programma Slimme en Gezonde Stad.

Het volledige programma van het Playful City Event staat op:http://bit.ly/EindhovenUtrecht2018