Emiel Hensen verkozen tot Fellow of the Royal Society of Chemistry

Prof. Emiel Hensen, decaan van de faculteit Scheikundige Technologie, is benoemd tot Fellow van de Royal Society of Chemistry (RSC). De Fellow-status wordt toegekend aan personen die "een uitmuntende bijdrage hebben geleverd aan de vooruitgang van de chemische wetenschappen of een beroep in de chemische wetenschappen, of zich hebben onderscheiden in het management van een chemisch wetenschappelijke organisatie."

RSC is een non-profit organisatie, opgericht in 1841, met de missie om excellentie in de chemische wetenschappen te bevorderen. Het predicaat ‘fellow’ van de Royal Society of Chemistry wordt gegeven aan verkozen fellows die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de chemische wetenschappen. De namen van nieuw verkozen fellows worden elk jaar gepubliceerd in The Times (Londen).

Emiel Hensen’s onderzoek is gericht op de fundamentele aspecten van gekatalyseerde reacties die relevant zijn voor schone en duurzame processen voor de productie van brandstoffen en chemicaliën.