Wendy Sanders ‘Gouden docent van het jaar’ 2018

Wendy Sanders is zaterdag 3 november jl. benoemd tot winnaar van de KNCV Onderwijsprijs 2018 en krijgt daarom de titel ‘Gouden docent van het jaar’. Wendy is werkzaam bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) als vakdidacticus scheikunde, waarbij ze studenten klaarstoomt voor een baan als scheikundedocent op de middelbare school. Daarnaast is ze zelf docent scheikunde op het Heerbeeck College in Best.

De jury van de KNCV Onderwijsprijs 2018 prijst Wendy om haar heldere visie op en toewijding voor het onderwijs. In de eerste plaats is onderwijs er voor de leerlingen, is haar credo. En de leerlingen moeten daar zoveel mogelijk bij  betrokken en uitgedaagd worden. Daarnaast vindt zij dat leerlingen meer interdisciplinair en vanuit een context moeten kunnen werken. De combinatie van de passie voor haar leerlingen alsmede voor het vak scheikunde hebben de jury volledig overtuigd.

Kruisbestuiving
Collega’s van zowel de TU/e als het Heerbeeck College benadrukken de brugfunctie die Wendy vervult. Peter Janssens (opleidingsdirecteur TU/e-faculteit Scheikundige Technologie): “De faculteit Scheikundige Technologie hecht aan een sterke binding met het vo-achterland. We willen de afstand tussen vo en wo laagdrempelig houden, zowel voor toekomstige studenten als ook voor docenten. Wij hebben in Wendy de ideale ambassadeur gevonden die twee werelden met elkaar verbindt.” Nancy Plasmans (teamleider International College - Heerbeeck College) vult aan: “Ze combineert de kennis en ervaring van beide banen en daardoor brengt ze op onze school ‘the state of the art’ wat betreft vakdidactische ontwikkelingen. Ze vertaalt deze nieuwste ontwikkelingen naar praktische lessen voor leerlingen in onze school en weet bovendien haar collega’s daarin te inspireren. Daarnaast is het een meerwaarde dat Wendy onderzoeken van de TU/e-studenten onze school binnen brengt. Daarmee zorgt ze voor een schakel tussen scheikunde in het vo en het wo.”