Jan van Hest nieuwe wetenschappelijk directeur ICMS

Hoogleraar Jan van Hest wordt de nieuwe wetenschappelijk directeur van het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (ICMS). Hij volgt de oprichter van het ICMS, hoogleraar Bert Meijer, op. Dit gebeurt tijdens de viering van het tienjarig bestaan van het instituut.

Jan van Hest promoveerde in 1996 aan de TU/e, bij hoogleraar Bert Meijer. Na een post-doc bij hoogleraar Dave Tirrell aan de University of Amherst in de VS en een onderzoekersaanstelling bij DSM Research, volgde zijn aanstelling als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Op 31-jarige leeftijd werd hij daar hoogleraar bio-organische chemie. In 2017 keerde hij terug naar de TU/e. Hier zet hij zijn onderzoekswerk op gebied van bio-organische chemie voort bij de faculteiten Biomedische Technologie en Scheikundige Technologie.

Bert Meijer zal een grote rol blijven spelen bij het ICMS. Hij blijft aan als co-directeur om ondersteuning te geven aan het nieuwe team van Van Hest, managing director Monique Bruining en de leiders van de zeven pilaren van het ICMS. De zeven pilaren zijn polymer science & engineering, materials-driven regeneration, chemical biology, complexity & networks, functional supramolecular systems, molecular devices en 4D characterization of soft matter.