18 eerstejaars chemiestudenten winnen STimuleringsbeurs

Achttien eerstejaars studenten van de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry hebben vrijdag 6 oktober een beurs ontvangen ter waarde van €2017. Deze STimuleringsbeurzen worden toegekend door de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) op basis van de extra bèta-activiteiten, de maatschappelijke activiteiten en de originaliteit en creativiteit van het profielwerkstuk van de kandidaten.

Elke eerstejaars student met een gemiddeld eindexamencijfer van 6,5 of hoger maakte kans op één van de STimuleringsbeurzen.
De zes meisjes en twaalf jongens die de STimuleringsbeurs ontvingen zijn afkomstig uit het hele land. Omdat de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry dit jaar voor het eerst geheel Engelstalig is, zijn er ook twee internationale studenten die een beurs hebben gekregen. De beurzen werden voor de vijfde maal uitgereikt. De TU/e wil hiermee benadrukken dat er veel vraag is naar afgestudeerde scheikundig technologen.

Sinds 2013 zet de faculteit jaarlijks een bedrag van €40.000 voor de beurzen in. Dit geld is afkomstig van de diverse spin-off bedrijven (opgericht door oud-masterstudenten of -promovendi) van de faculteit en is ondergebracht in het TU/e Amandus H. Lundqvist Scholarship Program (ALSP).

WinnaarsVera Buurman, Yris van Dam, Stacey Fun, Mark van Hemert, Frank van Hertrooij, Tobias Hilpert, Rick Jansen, Tom Janssen, Ruben Jetten, Limi Kalapurackal, Esmee de Korver, Stefan Maessen, Ruben Meijer, Dario Potalivo, Nard Schellekens, Cynthia Struijk, Steven van de Ven en Joris van der Zwaluw zijn de achttien eerstejaars die een cheque ontvingen uit handen van Laurent Nelissen, directeur bedrijfsvoering van de faculteit. Tijdens de bijeenkomst in de Zwarte Doos was er tevens een presentatie door de succesvolle TU/e-spinoff TUSTI.