FreshStrips is chemische startup van 2017

Slimme sticker verkleurt voor voedselveiligheid en houdbaarheid

FreshStrips is uitgeroepen tot de chemische startup van 2017. Het bedrijf van oprichters Koen Nickmans en Marios Chryssolouris heeft een sticker ontwikkeld die door van kleur te veranderen in een oogopslag duidelijk maakt of het eten in de verpakking nog goed is of niet. De winnaar kreeg de Gouden Kiem Award uitgereikt tijdens het internationale wetenschappelijke chemiecongres Chains op 6 december. FreshStrips volgt hiermee de eveneens van TU Eindhoven afkomstige spin off TUSTI op, die vorig jaar deze prijs won.

Oprichter Koen Nickmans promoveerde afgelopen oktober in de onderzoeksgroep Functional Organic Materials and Devices van prof. Albert Schenning waar de technologie voor FreshStrips is ontdekt en ontwikkeld. In de chemie zijn talloze startups, die resultaten van wetenschappelijk onderzoek omzetten in commerciële producten en diensten. Het NWO-gebied Chemische Wetenschappen, de Topsector Chemie en InnovatieLink willen deze jonge bedrijvigheid zichtbaar maken en het meest bijzondere voorbeeld daarvan belonen.

De winnaar krijgt van NWO een Gouden KIEM-premie van 18.750 euro voor een onderzoeksproject en 6.250 euro, van TKI Chemie om vrij te besteden aan onderzoek of publiciteit. Daarnaast kan de winnaar rekenen op de nodige online en offline publiciteit.

Marios Chryssolouris van FreshStrips vertelt in deze video meer over zijn bedrijf. De mensen van FreshStrips werden op hun beurt in een video toegesproken door Prins Constantijn in zijn rol als ambassadeur voor StartupDelta.

Bron: innovatielink.nl