Kay Buist goes UK

Dr. ir. Kay Buist verruilt Nederland tijdelijk voor het Verenigd Koninkrijk. Op voordracht van prof. Jonathan Seville, prof. David Parker en dr. Kit Windows-Yule van de Universiteit van Birmingham is Buist benoemd tot een van de Spring 2019 Vanguard Fellows. Hij zal daarom een maand lang te gast zijn in het Engelse Institute of Advanced Studies (IAS) te Birmingham.

Binnen het Positron Imaging Centre (PIC) zal Buist onder andere expertise voor het volgen van deeltjes in granulaire stroming uitwisselen en versterken. De uitwisseling van expertise draagt bij aan het onderzoek binnen het PIC en de onderzoeksgroep Multiphase Reactors binnen de TU/e en maakt intensieve samenwerking tussen de twee groepen mogelijk.

Over het IAS Vanguard fellowships program
Het beurzenprogramma is bedoeld om uitmuntende beginnende onderzoekers van toonaangevende internationale instellingen aan te trekken, werkend in de voorhoede van hun vakgebied, om samen te werken met onderzoekers van de Universiteit van Birmingham. Ze concentreren zich gezamenlijk op zowel nieuwe als bestaande onderwerpen die relevant zijn, nationale en internationale prioriteiten aanpakken en interdisciplinaire grenzen overschrijden.