Bachelor Scheikundige Technologie topopleiding

De bacheloropleiding Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven krijgt dit jaar wederom het predikaat 'Topopleiding' van de Keuzegids Universiteiten 2018. Dit betekent dat ze tot de beste in Nederland behoort.

De bachelor Scheikundige Technologie aan de TU/e (inmiddels omgedoopt tot Chemical Engineering and Chemistry vanwege de Engelse voertaal van de opleiding) is hiermee een van de vier chemiegerelateerde bachelors met het predikaat "topopleiding". Twee andere Eindhovense opleidingen krijgen ook het kwaliteitszegel van topopleiding, namelijk Technische Wiskunde en Technische Natuurkunde.

De Eindhovense bachelor behaalt een eindscore van 78 en staat daarmee twee punten achter Scheikundige Technologie in Enschede en gelijk met de overige topopleidingen: Scheikunde in Groningen en Levensmiddelentechnologie in Wageningen. De overige chemiegerelateerde bachelors hebben scores tussen 52 en 72.

Toelichting uit de Keuzegids Universiteiten: "Bij de technische opleiding oogsten Enschede en Eindhoven niets dan lof. Beide opleidingen zijn top."