Drie Topsector Chemiebeurzen voor TU/e-studenten

Drie TU/e-masterstudenten Chemical Engineering ontvingen woensdag 21 november een beurs ter waarde van 10.000 euro. In totaal waren er 16 VNCI Topsector Chemie beurzen beschikbaar gesteld door chemiebedrijven en uitgereikt door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). De beurzen zijn in het leven geroepen om de doorstroom van gediplomeerde chemici naar de industrie te verhogen.

Jaarlijks worden de Topsector Chemiebeurzen uitgereikt aan excellente masterstudenten chemie die studeren aan een universiteit in Nederland. Studenten, universiteiten en sponsorbedrijven ontmoeten elkaar en werken samen binnen de Chemistry Top Talents Community. De studenten werken aan actuele en reële vraagstukken binnen de chemie en lopen stage bij het sponsorbedrijf.

De TU/e-winnaars
Anouk de Leeuw den Bouter ontvangt haar beurs van ExxonMobil. Eastman sponsort Nikolaj d'Hooghe. En de beurs van Bart van den Bersselaar wordt gesponsord door Baril.

Over de VNCI Topsector Chemiebeurs
De Topsector Chemiebeurzen zetten in op excellentie. De chemische industrie is een dynamische en innovatieve sector, die een directe bijdrage levert aan een duurzame samenleving en een gezonde economie. De chemiesector streeft naar een leidende positie in Europa en moet hard blijven vernieuwen om in de toekomst een goede concurrentiepositie te behouden. Meer dan ooit zijn talentvolle scheikundigen nodig om deze ambities te verwezenlijken.