ST-prof Hessel hoofdredacteur van nieuw ‘groen’ processing-journal

De internationale wetenschapsuitgever De Gruyter begint komende maand met een nieuw interdisciplinair peer-reviewed journal over ‘groene chemie’, getiteld Green Processing & Synthesis. Hoogleraar prof.dr. Volker Hessel van de TU Eindhoven is de hoofdredacteur. Het blad wordt gelanceerd op de IMRET 12, de International Conferences on Microreaction Technology, van 20 tot 22 februari in Lyon.

“De wereld van de chemische industrie verandert momenteel in een hoog tempo”, vertelt hoogleraar Hessel. “Het milieu speelt hierin een steeds grotere rol. De boodschap is: ‘duurzaam’ betaalt zichzelf terug, en ‘niet duurzaam’ leidt tot extra kosten.” Het interdisciplinaire blad is vooral gericht op chemici en chemisch-technologen, maar staat open voor bijdragen uit andere disciplines op gebied van duurzame en groene chemie.

Het blad zal zes maal per jaar verschijnen, maar het belangrijkste kanaal van Green Processing & Synthesis is de website. Meer informatie is te vinden op www.degruyter.com/gps. Volker Hessel is hoogleraar Micro Flow Chemistry and Process Technology bij de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is ook bij zes andere journals betrokken, in de adviesraad of als editor.