Japanse beurs voor Machi Takeuchi

Machi Takeuchi MSc is een promovenda binnen het Laboratorium voor Materiaal- en Grensvlakchemie van prof. Nico Sommerdijk. Zij ontvangt een studiebeurs van Keidanren Ishizaka Memorial Foundation.

Het doel van deze beurs is om Japanse afgestudeerde studenten te ondersteunen. Deze studenten zullen door hun onderzoek, kennis en ervaring in een ander land een belangrijke bijdrage leveren aan de Japanse economie als een industrieel leider. Elk jaar worden een of twee studenten gekozen op het gebied van sociale wetenschappen, wetenschap en technologie.

De Keidanren Ishizaka Memorial Foundation verleende de beurs aan Takeuchi omdat haar project, over de beheersing van lipidenoxidatie in voedselemulsies mogelijk gemaakt door natuurlijke strategieën, een grote impact zal hebben op onze samenleving binnen de voedsel- en milieu-industrie.