Masteropleiding Chemical Engineering

Chemical Engineering

In de masteropleiding Chemical Engineering leer je technische oplossingen aan te dragen voor problemen en vraagstukken met betrekking tot de chemische proces- en producttechnologie. Onderwijs en onderzoek zijn in deze masteropleiding sterk met elkaar verweven, waardoor je direct kennismaakt met de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Daarnaast leer je tijdens de opleiding te werken met de nieuwste tools en technieken waarover een scheikundig technoloog kan beschikken. Dit alles binnen een op jouw wensen afgestemd studieprogramma.

Scheikundig technoloog

Als scheikundig technoloog ben je in staat technische oplossingen aan te dragen voor problemen en vraagstukken met betrekking tot de proces- en producttechnologie. Een scheikundig technoloog werkt hierbij nauw samen met experts uit andere vakgebieden en houdt rekening met de bijkomende economische, sociale, milieutechnische en ethische aspecten.

Afstudeerrichtingen

Bij inschrijving voor de masteropleiding Chemical Engineering kies je direct voor een specialisatie:

  • Molecular Systems and Materials Chemistry
  • Chemical and Process Technology

Een uitgebreidere beschrijving van deze specialisaties vind je bij afstudeerrichtingen. Wil je weten wat studenten doen na hun masteropleiding? Kijk dan bij afgestudeerd en dan?

NVAO accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.

Keuzegids Masters

De masteropleiding Chemical Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven krijgt het predikaat 'Topopleiding' van de Keuzegids Masters 2016, wat betekent dat ze tot de beste in Nederland behoort.