Universiteit van Nederland

Organisator:
Universiteit van Nederland
Inschrijven voor dit evenement

Kees Storm en Liesbeth Janssen praten op 23 januari over Machtige Materialen bij Universiteit van Nederland

Waarom moeten we naar onszelf kijken als het gaat om complexe materialen?
DOOR: PROF. DR. KEES STORM - TU EINDHOVEN

Planten en dieren, maar ook de mens zelf, bestaan uit een extreem slim en sterk materiaal. Prof. dr. Kees Storm (TU Eindhoven) is natuurkundige en laat zien hoeveel wij van de natuur kunnen leren als het gaat om het ontwikkelen van betere materialen. Aan de hand van 'huppelklei' laat hij de kunstjes van materialen zien.

Waarom is glas het grootste mysterie van de natuurkunde?
DOOR: DR. LIESBETH JANSSEN - TU EINDHOVEN

Je weet het misschien niet, maar glas is een superboeiend materiaal. Het gedraagt zich als een vaste stof, maar als je goed kijkt is het eigenlijk een vloeistof. Hoe dit komt is zo'n beetje HET mysterie binnen de natuurkunde. Liesbeth Janssen (TU Eindhoven) is er bijna achter hoe het zit én hoe deze kennis kan helpen om ziektes als kanker beter te begrijpen.