De faculteit

Profiel van de faculteit

Technisch natuurkundigen kijken met andere ogen naar de wereld om ons heen. In natuurverschijnselen zien zij uitdagingen; fascinerende vraagstukken om in te duiken, te onderzoeken en te ontrafelen. De kennis die zij hierover opdoen, passen ze toe bij nieuwe technologische ontwikkelingen. Ambitieuze projecten, waarbij vaak met andere disciplines wordt samengewerkt.

Onderwijs en Onderzoek

De faculteit Technische Natuurkunde is een van de negen faculteiten van de TU/e. De faculteit verzorgt de bacheloropleiding Applied Physics en de masteropleidingen Applied Physics en Science and Technology of Nuclear Fusion. Verder biedt de faculteit een aantal post-graduate opleidingen en cursussen aan. Daaronder de tweejarige PDEng Design and Technology of Instrumentation (DTI) en samen met de faculteit Biomedische Technologie in de School of Medical Physics and Engineering de PDEng Clinical Informatics (CI).

Daarnaast wordt er fundamenteel en toegepast onderzoek gedaan op de faculteit Technische Natuurkunde. De faculteit is verdeeld in 3 onderzoeksclusters:

  • Fluids, Bio and Soft Matter
  • Plasmas and Beams
  • Nano, Quantum and Photonics.

Alle 12 onderzoeksgroepen in de faculteit zijn onderdeel van een van deze clusters.