TU/e-campus maakt zich op voor Science Festival

Ontwerp intelligente kleding, maak een Celfie van je cellen, ga in gesprek met wetenschappers of laat je verrassen door de Science Show. Dit en nog veel meer is komende zondag te beleven tijdens het Science Festival op de campus van de TU Eindhoven.

Het Science Festival is een spannend evenement, waarbij bezoekers van alle leeftijden zich kunnen laten inspireren door de wereld van wetenschap en technologie. Zo zijn er de TU/e Talks: presentaties over vooraanstaande onderzoeken. Bijvoorbeeld over zichzelf herstellende hartkleppen, auto’s die rijden op ijzerpoeder of een huis dat meedenkt met de ouder wordende mens.

Science Show

Centraal in het programma staat de Science Show, gepresenteerd door de bekende televisiepresentator Valerio Zeno, met proeven en demonstraties van studententeams. Te denken valt aan auto’s en bussen die rijden op mierenzuur of zonne-energie, een drone voor in huis of voetballende robots.

Celfie

Ook valt er genoeg te doen. Zo kunnen bezoekers intelligente kleding ontwerpen in het Wearable Senses Lab of een proefrit maken in de Carsimulator. Jonge bezoekers kunnen terecht in het Toverlab, waar ze onder andere zelf shampoo of tandpasta kunnen maken. Ook kunnen ze bijvoorbeeld een ‘Celfie’ maken van hun eigen cellen.

Het Science Festival (voorheen TU/eXperience Day) is onderdeel van het Weekend van de Wetenschap. Het festival is te beleven op zondag 8 oktober van 12.00 tot 17.00 uur, en is gratis toegankelijk.