TN studenten Daan Rutten en Rutger Biezemans ontvangen Jong Talent Aanmoedigingsprijs

Op 28 november werden in het Hodshon Huis 55 Jong Talent Aanmoedigingsprijzen,14 Jong Talent Afstudeerprijzen, de Dr. Saal van Zwanenberg Scriptieprijs en de Enza Zaden Award uitgereikt, gesponsord door 21 bedrijven, instellingen en fondsen.

Met een cijfergemiddelde van 9.4 (acht tienen, zes negens en twee achten) had Daan Rutten binnen de bacheloropleiding Technische Natuurkunde de beste studieresultaten in het eerste studiejaar van cohort 2015. Hij is combistudent TN/TW. Bij Technische Wiskunde is ook een combistudent TN/TW voorgedragen voor de Jong Talent Aanmoedigingsprijs. Het betreft Rutger Biezemans en ook aan hem werd een Jong Talent Aanmoedigingsprijs toegekend. Hij heeft een cijfergemiddelde van 9.2. Bij TN stond Rutger op de tweede plaats.

De prijzen hebben als doel de bevordering van het wetenschappelijk onderwijs in de technische en exacte vakken en worden beschikbaar gesteld door sponsors. De toekenning van de prijzen berust bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de prijs van Daan werd beschikbaar gesteld door Stichting Physica.

De prijsuitreikingen werden voorgezeten door Louise Gunning-Schepers, voorzitter van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Sicco Brakema, Marketing Director ORTEC Consulting Group, reikte de Aanmoedigingsprijzen Wiskunde en Technische Wiskunde uit aan o.a. Rutger Biezemans. Jasper Knoester, voorzitter Stichting Physica, reikte de Aanmoedigingsprijzen Natuurkunde en Technische Natuurkunde uit aan o.a. Daan Rutten.

Daan Rutten staat op de eerste foto vierde van rechts. Rutger Biezemans op de tweede foto tweede van links.