Hoogleraar Ward Cottaar nieuwe vice-decaan bij Technische Natuurkunde

Het College van Bestuur van de TU Eindhoven heeft per 15 mei 2018 prof.dr.ir. Ward Cottaar benoemd tot vice-decaan van de faculteit Technische Natuurkunde. Hoogleraar Cottaar is een oud-student van de TU/e en studeerde in 1980 af bij Natuurkunde. Zijn promotie doorliep hij aan de faculteit Scheikundige Technologie, ook in Eindhoven.

Na zijn promotie-onderzoek werkte Cottaar 26 jaar voor Philips als projectleider en systeemarchitect. Daarin was hij verantwoordelijk voor de opzet en uitrol van nieuwe technologie bij Philips Lighting.

In 2011 benoemde de TU/e hem tot hoogleraar aan de leerstoel Instrumentation Design / Director Professional graduate schools SMPE/e and DTI. Vanuit die rol en positie werden in de afgelopen zeven jaar ruim honderd innovatieprojecten uitgevoerd bij meer dan vijftig gezondheidsinstellingen, variërend van grote academische ziekenhuizen tot kleinere regionale instellingen.

Cottaar volgt bij Natuurkunde prof.dr. Paul Koenraad op als vice-decaan. Koenraad werd afgelopen najaar Dean van de TU/e Graduate School. In zijn hoedanigheid als vice-decaan zal Ward Cottaar zich met name focussen op de valorisatietaken van de faculteit TN en de versterking daarvan. Een rol die hem op het lijf is geschreven. “I am way more an engineer, than a scientist”, aldus Cottaar.