Subsidie voor vaccin-pleisters

MyLife Technologies heeft een Take-off subsidie ontvangen van de ministeries Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Economische Zaken (EZ). Namens TU Eindhoven is dr. Regina Luttge, universitair hoofddocent in de onderzoeksgroep Microsystems, als CSO (Chief Scientific Officer) betrokken bij MyLife Technologies.

MyLife Technologies maakt pleisters met honderden minutieuze naaldjes waarmee vaccins door de huid in een patiënt toegediend kunnen worden. Deze naaldjes zijn zo klein dat de patiënt er niks van voelt. Het bijzondere aan de naaldjes van MyLife Technologies is dat ze van poreus keramisch materiaal gemaakt zijn en dat de poriën waardoor het vaccin in de patiënt toegediend wordt slechts enkele miljoensten van een millimeter groot zijn. Met de Take-off subsidie kan MyLife Technologies een eerste proof-of-concept op een diermodel leveren.

TU/e

Cruciaal voor het succes van MyLife Technologies is de ontwikkeling van een kost-efficiënte microfabricage methode voor de naaldjes. De taak van dr. Luttge is om zich in te zetten voor deze ontwikkeling, maar ook voor de karakterisering van de naaldjes. Het is namelijk een uitdaging om de mechanische en fluidische eigenschappen van deze high-tech producten in kaart te brengen en een technische toedieningssysteem te ontwikkelen waarbij de pleister niet alleen plakt maar waarbij de patiënt zelf de geneesmiddelen op een veilige manier kan toedienen.

Doordat dr. Luttge als TU/e onderzoeker betrokken is bij MyLife Technologies biedt dit ook voor TU/e studenten veel mogelijkheden. “Zij kunnen hun kennis en kunde inzetten door aan een opdracht te werken die echt het verschil kan maken om de start-up te laten slagen. Hiermee is MyLife Technologies een goed voorbeeld van de groeiende wisselwerking tussen docent, student en bedrijfsleven. Het geeft de studenten de mogelijkheid om mee te kijken en bij te dragen tijdens een innovatieproces. Iets waar we als TU/e veel waarde aan hechten”, legt dr. Luttge uit.

Take-off subsidie

Naast MyLife Technologies hebben nog 7 andere nieuwe bedrijven een Take-off subsidie ontvangen. Deze subsidie (€ 250.000) moet de start-ups helpen om meer financiering van externe bedrijven binnen te halen. Deze externe financiering is noodzakelijk om de wetenschappelijke innovatieve kennis van de start-ups om te zetten in commerciële toepassingen. Volgens staatssecretaris Sander Dekker (OCW) zijn de 8 start-ups die nu een subsidie ontvangen schoolvoorbeelden van wetenschappelijke kennis met een enorme meerwaarde voor de maatschappij en economie.