Outstanding Paper Award voor Tom Oomen en Maarten Steinbuch

Een artikel geschreven door, onder andere, Tom Oomen, universitair docent Control Systems Technology, en Maarten Steinbuch, hoogleraar Control Systems Technology, is verkozen tot het IEEE Transactions on Control Systems Technology Outstanding Paper van 2015.

Het artikel, ‘Connecting System Identification and Robust Control for Next-Generation Motion Control of a Wafer Stage’, is gebaseerd op onderzoek dat samen met Philips Innovation Services is uitgevoerd en voortkomt uit het promotieonderzoek van Tom Oomen. Naast Tom Oomen en Maarten Steinbuch hebben ook Okko Bosgra (promotor van Tom Oomen aan de TU/e), Marc van de Wal (Philips Innovation Services), en de inmiddels afgestudeerde studenten Sander Quist en Robbert van Herpen meegeschreven aan het artikel.

Het artikel werd in 2014 al gepubliceerd in het tijdschrift IEEE Transactions on Control Systems Technology. Dit tijdschrift wordt wereldwijd gezien als een van toonaangevende tijdschriften op het gebied van regeltechnische toepassingen. De IEEE Transactions on Control Systems Technology Outstanding Paper 2015 Award werd op 17 december tijdens de jaarlijkse CDC Conferentie, de belangrijkste conferentie op het gebied van regeltechniek, in Osaka uitgereikt. Tijdens dezelfde prijsceremonie hebben Henk Nijmeijer en Nathan van der Wouw de CST Award in ontvangst mogen nemen.