Bacheloropleiding Werktuigbouwkunde

Werktuigbouwkundige constructies kom je overal tegen. Vaak verwacht je dit niet direct. Maar in mobiele telefoons, ziekenhuizen, productiemachines, auto's, zonnepanelen en zelfs in achtbanen kom je werktuigbouwkunde tegen.

Een werktuigbouwkundige bedenkt, ontwerpt en realiseert nieuwe producten en processen, maar verbetert en optimaliseert ook bestaande technieken. Zoals je al merkt is werktuigbouwkunde een breed vakgebied met een grote industriële en maatschappelijke relevantie.

Binnen de bacheloropleiding Werktuigbouwkunde worden onderwerpen uit de wis-, natuur- en scheikunde gecombineerd. Je volgt vakken als warmte en stroming, mechanica, dynamica (het regelen van machines en systemen) en materiaaleigenschappen. Omdat je later vaak de spil bent in een projectteam van specialisten, afkomstig uit diverse vakgebieden, is er ook tijdens  de opleiding veel aandacht voor je ontwikkeling op sociaal en communicatief gebied. Van een werktuigbouwkundige wordt behalve creativiteit en innovatief vermogen verwacht dat hij of zij goed in een team kan werken.

Kennismaken met de opleiding Werktuigbouwkunde?

Heb jij interesse in de bacheloropleiding Werktuigbouwkunde, meld je dan aan voor de Open Dagen of een meeloopdag. Tijdens deze dagen ontmoet je studenten, krijg een rondleiding door de faculteit en beantwoorden we al je vragen 

Dus zit jij in de bovenbouw van het VWO en wil jij meer weten over de bacheloropleiding werktuigbouwkunde meld je dan nu aan voor een van onze voorlichtingsactiviteiten en maak kennis met deze uitdagende en leuke studie.

NVAO accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.