Promoveren

Je kunt ervoor kiezen om na het afronden van een masteropleiding te gaan promoveren. Als promovendus ben je in dienst van de faculteit en vervul je een belangrijke functie: je zorgt voor de reputatie en continuïteit van het onderzoek aan de faculteit Werktuigbouwkunde. Een promotietraject duurt vier jaar. De faculteit Werktuigbouwkunde biedt je een aantrekkelijke onderzoeksomgeving. Veel onderzoekers aan de faculteit behoren tot de top van hun vakgebied en kunnen een inspirerende promotor zijn. Beschik je over een gezonde dosis nieuwsgierigheid en motivatie om je onderzoeksgebied uit te diepen? Dan is promoveren wellicht wat voor jou.

Promotietraject

Promoveren is werken aan de toekomst; die van jezelf en die van de maatschappij. Je houdt je bezig met boeiende onderwerpen waarbij je onder begeleiding van onder andere een hoogleraar je verdiept in een onderwerp. Met het onderzoek breng je de wetenschappelijke kennis van dat onderwerp verder. De hele wetenschappelijke wereld profiteert daar natuurlijk van mee. Je legt de bevindingen vast in een proefschrift, dat je ten overstaan van een commissie tijdens een openbare promotiezitting verdedigt. Na je verdediging verkrijg je de doctors-titel (dr.). Tijdens je promotietraject volg je onderwijs bij een onderzoeksschool die gelieerd is aan de onderzoeksgroep waar je promoveert. Vaak ben je ook betrokken bij het onderwijs van de faculteit, bijvoorbeeld door het begeleiden van afstudeerders.

Na de promotie

Na je vierjarige promotie kun je doorgaan met onderzoek aan de faculteit, maar ook zijn er veel bedrijven die staan te springen om een gepromoveerd academicus. Je hebt immers bewezen dat je op zeer hoog niveau kunt werken en je beschikt over specifieke kennis die voor een bedrijf of onderzoeksinstituut van grote waarde kan zijn.

Beschikbare promotieplaatsen

Op dit moment biedt de faculteit Werktuigbouwkunde de volgende promotieplaatsen aan.

Promovendivereniging Hora Est

Hora Est is een vereniging voor en door promovendi van de faculteit Werktuigbouwkunde en de faculteit Biomedische Technologie. Het hoofddoel van deze vereniging is het ondersteunen van promovendi tijdens hun promotietraject door het organiseren van sociale activiteiten zoals borrels en diners en meer wetenschappelijk getinte activiteiten zoals workshops, excursies en lezingen.