Digitaal Proefstuderen

Voor leerlingen uit de bovenbouw van het vwo is er de mogelijkheid om digitaal een module van een opleiding te doorlopen om zo inhoudelijk kennis te maken met studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Met digitaal proefstuderen kan een leerling zelfstandig aan de slag. In vier weken tijd doorloopt de leerling een module. Iedere week bestaat uit een deel leerstof en een of meerdere opdrachten. Deze opdrachten worden ingeleverd en beoordeeld.

Digitaal proefstuderen kan thuis, maar ook op school bijvoorbeeld ingebouwd in LOB lessen. Het kan gebruikt worden als laatste check bij het maken van een studiekeuze.

Als de leerling alles afgerond heeft, ontvangt hij/zij een certificaat of bewijs van deelname. Het certificaat kan gebruikt worden als bewijs dat een leerling 20 studielasturen heeft besteed aan een goede oriëntatie op de vervolgstudie.

Momenteel worden modules aangeboden die horen bij Bouwkunde, Sustainable Innovation  en Technische Natuurkunde. In de toekomst volgen meerdere modules.

De digitale modules worden aangeboden van oktober tot juni

Aanmelden?

Leerlingen kunnen zich individueel aanmelden of de decaan/docent kan een klas aanmelden. Dit kan via puc@tue.nl. Graag de mail voorzien van leerlingenlijst en voorkeuren voor een module.