Innovatie Challenge

Na de succesvolle voorgaande edities organiseren de opleidingen Psychology & Technology, Sustainable Innovation en Technische Bedrijfskunde in het collegejaar 2018-2019 wederom de Innovation Challenge voor 5- en 6- vwo-scholieren! Honderden scholieren uit verschillende regio’s in het land hebben door middel van de Innovation Challenge al een bijzondere invulling gegeven aan hun profielwerkstuk.

Technologie in 2030
De scholieren uit 5- en 6-vwo worden uitgedaagd uit om een technologie te analyseren en te voorspellen hoe mensen deze in 2030 gaan gebruiken. 
De opdracht luidt: Voorspel hoe mensen in 2030 een technologie gebruiken.  

Leerlingen kunnen individueel meedoen of in groepjes tot vier personen. Ze worden inhoudelijk begeleid door enthousiaste studenten van de opleiding Psychology & Technology, Sustainable Innovation of Technische Bedrijfskunde. Zij worden op de achtergrond gecoacht door TU/e-docenten. Het eindresultaat is een verslag en een poster, die door de leerlingen wordt gepresenteerd op de I-day (Innovation Day) op de TU/e in maart 2019. Een deskundige jury beoordeeldt het werk van de scholieren. De winnaar ontvangt een reischeque ter waarde van €500,-.   

Terugblik Innovation Challenge 2017-2018

"De Innovation Challenge van 2017-2018 stond in het teken van 'Technologie in 2030'. De opdracht luidde: Voorspel hoe mensen in 2030 een technologie (in huis) gebruiken. 

Tijdens de einddag op 14 maart jl. hebben alle deelnemers hun idee gepresenteerd. De jury had veel waardering voor de ontwikkelde ideeën van de deelnemers; de ideeën waren bijzonder creatief en goed doordacht.

De jury verkoos Nuria Janssen als winnaar. Het winnende idee van Nuria: High Speed Static CT, innovatie in kwaliteitscontrole van fruit.