Literatuur

Eén van de activiteiten van de Profielwinkel is het helpen bij het verkrijgen van literatuur voor je profielwerkstuk. Via de Profielwinkel is het mogelijk om boeken uit de bibliotheek van de TU/e te huren.

Aanmelden voor het lenen van boeken

Zoals bij alle diensten van de Profielwinkel moet je ook voor het lenen van boeken je aanmelden voor de Profielwinkel.

De catalogus van de TU/e is ook digitaal beschikbaar. In de catalogus kan je zoeken naar bronnen over jouw onderwerp. Als je boeken hebt gevonden die je zou willen lenen geef je dit aan in de omschrijving van het aanmeldformulier. Vergeet niet om de titel, auteur van de boeken te vermelden. Om de boeken uiteindelijk mee naar huis te kunnen nemen, verzoeken we je het leenformulier in te vullen. 

Overigens kun je de bibliotheek van de TU/e ook zelf bezoeken en daar literatuur raadplegen. Je kunt de boeken dan echter niet meenemen.

Je kunt je aanmelden voor de Profielwinkel via het aanmeldformulier. Zorg er voor dat je duidelijk aangeeft welke hulp je nodig hebt van de Profielwinkel. 

 

Lenen en verlengen van boeken

Een boek wordt uitgeleend voor vier weken. In principe kan er twee keer met een periode van vier weken verlengd worden. Als je een boek wilt verlengen, dan moet je dit op tijd aan de Profielwinkel doorgeven. Soms is het niet mogelijk om een boek te verlengen omdat deze gereserveerd is. Je moet het boek dan op tijd terug brengen. Als je via de Profielwinkel boeken leent van de TU/e, zijn hier geen kosten aan verbonden. Het lenen van de boeken is gratis. De enige mogelijke kosten die je kunt hebben, zijn vervoerskosten naar Eindhoven.