Informatie voor ouders

Een goede keuze maken voor een vervolgopleiding is belangrijk. Net als u willen we graag dat uw kind kiest voor een opleiding die goed bij hem of haar past. Er is een enorm aanbod aan studies aansluitend op het vwo. Waar moet uw kind op letten bij het kiezen van een vervolgopleiding? En hoe kunt u als ouder hierbij helpen?

Welke studie?
Het  begint allemaal met de keuze voor een bepaalde studie of studierichting. Waar liggen de interesses van uw zoon of dochter? En welke studies zijn er op dat gebied?Er zijn enorm veel mogelijke bacheloropleidingen waar uw kind uit kan kiezen. Als uw kind geïnteresseerd is in een technische studie, is een vervolgopleiding aan een technische universiteit een mogelijkheid. Speciaal voor scholieren organiseert de TU/e een aantal voorlichtingsactiviteiten, die uw kind kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Studeren in het TU/e Bachelor College
Studeren aan de TU/e betekent studeren in het Bachelor College. De universiteit heeft hierin haar bacheloropleidingen gebundeld. In het Bachelor College krijgen studenten veel ruimte om zelf hun studie samen te stellen op basis van hun interessegebieden en ambities. Wil uw kind de diepte in of juist de breedte opzoeken door verschillende vakgebieden te combineren? Het kan allemaal binnen het Bachelor College. Bij al deze keuzes wordt uw kind bijgestaan door verschillende coaches en docenten

Aanmelden en inschrijven
Als uw kind aan de TU/e wil gaan studeren, is de eerste stap aanmelden via Studielink.
Uw kind is dan echter nog niet ingeschreven aan de TU/e. We hebben voor u op een rijtje gezet welke stappen u moet doorlopen voor de definitieve inschrijving aan de TU/e.

Studiekosten
Studeren kost geld. Het is handig te weten wat er financieel gaat veranderen op het moment dat uw zoon of dochter gaat studeren. Met welke kosten moet u rekening houden? Op de pagina studiekosten leest u meer informatie over studiefinanciering, de kosten van collegegeld en andere financiële zaken die belangrijk zijn voor u en uw kind.

Meer informatie?
Er verandert veel als uw kind gaat studeren. We hebben hierboven de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet. Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem gerust contact op.

Wilt u meer informatie over studeren aan de TU/e en wilt u de sfeer proeven van onze universiteit, dan nodigen wij u uit samen met uw zoon of dochter een van onze Open dagen te bezoeken. U bent van harte welkom!