MagnaView

Gegevens snel en makkelijk analyseren zodat je in één oogopslag een duidelijk overzicht hebt van complexe data. Dat is het idee achter MagnaView BV. Deze TU/e spin-off biedt producten die worden toegepast in diverse branches. Vooral in onderwijs en gezondheidszorg, maar ook in de financiële industrie en bij de overheid.

“Grote hoeveelheden data interactief ontsluiten, helderheid in één oogopslag en daarmee je organisatie verbeteren: dat is het idee.” Aan het woord is Erik-Jan van der Linden, medeoprichter van MagnaView. Samen met Jack van Wijk, hoogleraar Visualisatie aan de TU/e richtte hij in 2005 het bedrijf op.

“Jack is een internationale autoriteit op het gebied van visualisatie. Zo ontwikkelde hij de populaire app SequoiaView, die inmiddels meer dan een miljoen keer is gedownload. SequoiaView maakt het mogelijk om de inhoud van je harde schijf inzichtelijk te maken. Samen hebben wij zijn vinding vertaald naar producten die organisaties kunnen gebruiken om hun organisatie te verbeteren.”

MagnaView

Want in veel branches is de inmiddels bekende ‘Big Data’ aanwezig. “Van Big Data maakt MagnaView Smart Data: de gebruiker vindt terug wat relevant is in zijn sector zonder het zelf te ontwikkelen.”

Succesverhaal

MagnaView is een succesverhaal. Klanten zijn inmiddels over de hele wereld te vinden. 
Van onderwijsinstellingen tot laboratoria. “We gebruiken ons state-of-the-art in-memory software Platform voor producten voor verschillende sectoren.” Voor ziekenhuizen heeft MagnaView bijvoorbeeld Pathos, PathLab, MicroLab, A-Team en IP-Team ontwikkeld. “In ziekenhuissystemen staat heel veel data. Ziekenhuizen willen inzicht in die data om de zorg te verbeteren. Dat inzicht geven onze producten.”

Samenwerking met TU/e 

MagnaView werkt ook nu nog nauw samen met de faculteit Wiskunde & Informatica van de TU/e en met het Data Science Center. “De ontwikkelingen in informatietechnologie gaan razendsnel. Samen met de TU/e voeren we onderzoeksprojecten uit waarin we gezamenlijk nieuwe grenzen verkennen. Dat zijn studentprojecten of projecten van nationale onderwijsfinanciers."