TU/e PDEng programma Software Technology viert zesde lustrum

Het PDEng programma Software Technology bestaat dit jaar 30 jaar. Om dit zesde lustrum te vieren organiseert het programma het symposium ‘Smart Industry’, dat plaatsvindt op vrijdag 12 oktober 2018, in het Conference Center van de High Tech Campus Eindhoven. Door middel van diverse lezingen van gerenommeerde sprekers uit de industrie en verwante instituten wordt Smart Industry, ook wel Industry 4.0 genoemd, vanuit verschillende perspectieven belicht.

Software Technology programma en 4TU.School for Technological Design
Het Software Technology (ST) programma is een prestigieus en uitdagend tweejarig trainingsprogramma op doctoraal niveau in geavanceerde software-ontwikkeling en design. Het programma is opgericht in 1988, in samenwerking met de industrie, en voldoet aan de actuele behoeftes in de high-tech industrie. Het programma is onderdeel van de faculteit Wiskunde & Informatica van de TU/e en van het 4TU.School for Technological Design, Stan Ackermans Institute. Tot op heden hebben de vier TU’s al meer dan 4000 technologisch ontwerpers opgeleid, waarvan rond 440 trainees zijn opgeleid door het Software Technology programma van de TU/e.

Symposium ‘Smart Industry’
We staan aan de rand van nieuwe technologische ontwikkelingen en concepten binnen de zogeheten waardeketenorganisaties. Software Technology vormt de kern van deze ontwikkelingen zoals cyber-fysieke systemen, het ‘internet der dingen’ en het ‘internet der diensten’. Maar wat is die rand precies? Is dat een "Smart Industry" (ook bekend als "Industry 4.0") of is het een soort van "Smart Manufacturing" dat de weg effent voor nieuwe, nog niet ontdekte producten en diensten?

Elke industriële revolutie begint met een zeker moment van doorbraak. Te beginnen met de eerste industriële revolutie die in gang gezet werd door de stoommachine. De Industry 2.0 in de eerste helft van de 20e eeuw werd veroorzaakt door elektriciteit, de Industry 3.0 in de tweede helft van de 20e eeuw door de vooruitgang in elektronica en halfgeleiders, en nu staan we ​​aan het begin van Industry 4.0, dat wordt getriggerd door Software Technology.

Cyber-fysieke systemen volgen fysieke processen, creëren een virtuele kopie van de fysieke wereld en maken gedecentraliseerde beslissingen. In het internet der dingen communiceren cyber-fysische systemen in real-time met elkaar en met mensen. In het internet van diensten worden zowel interne als multidisciplinaire diensten aangeboden en gebruikt door deelnemers aan de waardeketen. Dit symposium zal vanuit verschillende perspectieven een licht werpen op het verleden, het heden en de mogelijke toekomstig.

Voor meer informatie over het symposium kunt u de website bezoeken.