EIT Digital Embedded Systems

ICT Innovation

De EIT Digital Master School biedt een internationaal masterprogramma over ICT Innovation. We combineren technische majors met een minor over Innovatie en Ondernemerschap. Als student aan de EIT Digital Master School krijg je niet alleen fundamentele kennis en vaardigheden met betrekking tot technische onderwerpen, maar leer je ook hoe je je innovatieve ideeën op de markt kunt zetten.

Embedded Systems
De term embedded system verwijst naar elektronische componenten (die bijna altijd één of meer softwareprogrammeerbare onderdelen bevatten) van een breed scala aan persoonlijke en industriële apparaten. Denk aan vervoerssystemen, medische apparatuur en apparaten in de bouwindustrie. In al deze gebieden dragen embedded systems toegevoegde waarde bij aan de producten door het spectrum van de geleverde functionaliteiten te verbreden of de kwaliteit te verhogen van een ‘traditionele’ functionaliteit die aan de gebruiker wordt geboden.

Inhoud master EIT Digital Embedded Systems

Ben je afgestudeerd, dan heb je een holistische kijk op de specificatie, het ontwerp, en de implementatie van complexe embedded systems, waarbij je rekening houdt met aspecten als beperkte middelen, budget en ontwikkelingstijd. Behalve de technische vaardigheden biedt het EIT Digital programma inzichten in de elementen van het zakendoen en het uitbouwen van innovaties tot succesvolle zakelijke ideeën.

Twee universiteiten
Een onderscheidend kenmerk van het ICT Innovation programma is geografische mobiliteit: je gaat studeren aan 2 topuniversiteiten in 2 verschillende Europese landen.Je hebt de keuze uit deze 7 universiteiten: 

 • Aalto University (Aalto), Finland
 • Budapest University of Technology and Economics (BME), Hongarije
 • Royal Institute of Technology (KTH), Zweden
 • Technische Universität Berlin (TU Berlin), Duitsland
 • 4TU.Federation (4TU), vertegenwoordigd door TU Eindhoven, Nederland
 • Turku Centre for Computer Science (TUCS), Finland
 • Universiteit van Trento (UNITN), Italië 

Wanneer je je aanmeldt voor toelating tot het tweejarige programma, selecteer je een entry point (beginpunt) (de universiteit waar je het eerste jaar van het programma volgt), en een exit point (vertrekpunt) (de universiteit waar je het tweede jaar van het programma volgt). Ook reis je naar een evenement voor de aftrap, en ga je naar zomer- en wintercursussen om andere studenten, zakenpartners en professionals te ontmoeten. Het verwerven van extra kennis over culturele- en taalverschillen stelt je in staat om expert te worden op jouw technische gebied en daarbij te slagen als manager op mondiale markten.

Specialisatie

Tijdens het tweede jaar van je opleiding heb je de keuze om je te specialiseren in één van de volgende gebieden die bij de exit nodes worden aangeboden: 

 • embedded platforms (KTH, Stockholm)
 • embedded multicore processing (TUB, Berlin)
 • embedded networking (TU/e, Eindhoven)
 • mobile cyber-physical systems (AALTO, Helsinki)
 • internet of things and energy efficient computing (TUCS, Turku)
 • real-time systems and design of cyber-physical systems (UNITN, Trento)
 • critical embedded systems (BME, Budapest)

 

Dubbele graden en het EIT Digital getuigschrift

Wanneer je het programma met succes voltooit, ontvang je een dubbele graad van je entry point universiteit en je exit point universiteit. Bovendien krijg je het getuigschrift EIT Digital. Daarop vermelden we je specifieke leerresultaten op de gebieden Innovation and Entrepreneurship.

EIT Digital Data Science

Naast Embedded Systems bieden we nog een andere ‘track’ aan in het kader van het ICT Innovation programma:

 • EIT Digital Data Science
  Dit programma biedt de wiskundige- en informatica vaardigheden die nodig zijn om grote hoeveelheden data te analyseren als ook ondernemersvaardigheden om deze succesvol toe te passen in een bedrijfsomgeving.

Voor meer informatie zie de website

Vrijstelling collegegeld

Om in aanmerking te komen voor eventuele vrijstelling van collegegeld, moet je een online toelatingsverzoek voor dit masterprogramma indienen op de website toelatingsprocedure.

NVAO accreditatie

Dit speciale masterprogramma is formeel een afstudeerrichting binnen de masteropleiding Embedded Systems. De masteropleiding Embedded Systems is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.