Embedded Systems

Embedded systemen: je treft ze aan in talloze producten die we dagelijks gebruiken. Denk aan televisietoestellen en kopieerapparaten. Het samenspel van informatica (software) en elektrotechniek (hardware) in deze apparaten, vraagt om een geïntegreerde aanpak van het ontwerpproces. En dat vraagt weer om een nieuw type ingenieur die kennis heeft van software én hardware.

Inhoud masteropleiding Embedded Systems

In de masteropleiding Embedded Systems ligt de nadruk op het ontwerpen van efficiënte en betrouwbare systemen. Om betrouwbare protocollen voor het gedrag van complexe softwaresystemen te kunnen opstellen, heb je kennis nodig van algoritmen, performance, hardware, ontwerp- en documentatiemethoden. Deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de masteropleiding. Ook heb je inzicht nodig in de variabiliteit en onderhoudbaarheid van deze protocollen. Deze aspecten vind je terug in het verplichte deel van het masterprogramma.

4TU Federatie
Het masterprogramma Embedded Systems is een gezamenlijk programma van de 4TU Federatie: een samenwerking van de 4 technische universiteiten in Nederland.

Masteropleiding Science Education and Communication
Het is mogelijk om gelijktijdig met je master bij Informatica de educatiemaster Science Education and Communication te doen. Met deze master op zak ben je bevoegd om het vak Informatica te geven in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. 

NVAO accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.