Information Security Technology

Van ongeautoriseerde toegang tot kwaadwillige manipulatie: de bedreigingen tijdens het opslaan of verzenden van elektronische gegevens nemen toe. De beveiliging van die gegevens is daarom van steeds groter belang. Information Security Technology levert essentiële tools voor een veilige communicatie en bescherming van gegevens.

Deze masteropleiding wordt aangeboden door een samenwerkingsverband tussen onze faculteit en die van de Radboud Universiteit. Het programma is zo samengesteld dat je gemiddeld een dag per week vakken volgt aan de andere universiteit.
Het masterprogramma Information Security Technology is een speciale masteropleiding, die valt binnen de masteropleiding Computer Science and Engineering.

Meer informatie over dit gezamenlijke programma is te vinden op https://true-security.nl/ 

Inhoud masteropleiding Information Security Technology

De opleiding biedt je een breed overzicht van de technieken van Information Security Technology, waarbij ook bedrijfsmatige, juridische en ethische aspecten worden betrokken. Information Security Technology laat je kennismaken met onderwerpen als:

  • cryptografische codes
  • operating systemen
  • protocolverificatie

Programma informatie

Inschrijfvorm: Voltijd
Graad: Master of Science
Taal: Engels
Instroom mogelijkheden: September of februari
Duur: 2 jaar (120 ECTS)
Master thesis: 30 ECTS

Let op een neveninschrijving aan de Radboud Universiteit (Nijmegen) is vereist, aangezien de helft van de lessen daar wordt gegeven. Zie  https://true-security.nl/admission/

NVAO accreditatie

Dit speciale masterprogramma is formeel een afstudeerrichting binnen de masteropleiding Computer Science and Engineering. De masteropleiding Computer Science and Engineering is geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie NVAO.