Finale Nederlandse Wiskunde Olympiade 2017

Tijd:
Locatie:
Studenten Sport Centrum, TU/e Campus

Vrijdag 15 september vindt de finale van de Nederlandse Wiskunde Olympiade plaats op de Technische Universiteit Eindhoven. Voor de finale zijn 162 leerlingen uitgenodigd, die zijn geselecteerd uit 10.529 deelnemers aan de eerste ronde van 340 scholen. Uit de best presterende deelnemers worden uiteindelijk de zes deelnemers voor de Internationale Wiskunde Olympiade geselecteerd, die in de zomer van 2018 plaatsvindt in Roemenië.

De Wiskunde Olympiade is een jaarlijks terugkerende wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren. De finaleronde bestaat uit vijf uitdagende opgaven. De opgaven van eerdere jaren zijn te vinden op de website

De wedstrijd vindt plaats in het Studenten Sport Centrum. Belangstellenden zijn van harte welkom!