Tweede eredoctoraat voor Onno Boxma

De Heriot-Watt University in Edinburgh (Schotland) heeft woensdag 21 juni een eredoctoraat (Doctorate of Science) verleend aan prof.dr.ir. Onno Boxma, hoogleraar Stochastische Besliskunde aan de Faculteit Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Eindhoven. Prof. Sergey Foss, hoogleraar Toegepaste Kansrekening aan de Heriot-Watt University en de huidige hoofdredacteur van het tijdschrift Queueing Systems, is de erepromotor van Boxma.

Onno Boxma (1952) ontvangt het eredoctoraat voor zijn bijdragen aan de kansrekening en besliskunde in het algemeen, en de wachtrijtheorie in het bijzonder. Boxma: “Dit eredoctoraat zie ik ook als een blijk van erkenning voor onze sectie Stochastiek. Mede dankzij het instituut Eurandom neemt de Eindhovense stochastiek tegenwoordig internationaal een zeer vooraanstaande plaats in.” Boxma werkt al jaren samen met onderzoekers van de Heriot-Watt University: “Zij doen veel onderzoek naar verzekeringswiskunde en wachtrijtheorie, wat juist mijn voornaamste onderzoeksgebieden zijn.”

De afgelopen jaren ontving hij meerdere blijken van erkenning, waaronder een eredoctoraat van de Universiteit van Haifa (2009), de ACM SIGMETRICS Achievement Award (2011), en de Arne Jensen Lifetime award (2014).

Op de foto, van links naar rechts:
Heriot-Watt University Chancellor, Dr Robert Buchan; Professor Onno Boxma; University Principal and Vice-Chancellor, Professor Richard A Williams; Laureator, Dr Anke Wiese