Faculteit W&I goed vertegenwoordigd op SIAM conferentie over Computational Science and Engineering

Van 27 februari tot 3 maart vindt de tweejaarlijkse SIAM conferentie over Computational Science and Engineering plaats in Atlanta, USA. Vijf wetenschappers van de faculteit Wiskunde & Informatica geven er lezingen, waaronder prof.dr.ir. Barry Koren, dr.ir. Jan ten Thije Boonkamp en prof.dr. Mikko Karttunen, die als hoofdspreker is uitgenodigd en tot voor kort hoofdleraar was bij de faculteit W&I. Daarnaast is prof. Wil Schilders als één van de vier hoofdorganisatoren nauw betrokken bij de organisatie van de conferentie.

De Society for Industrial and Applied Mathematics (SIAM) Activity Group on Computational Science and Engineering (CSE) bevordert de samenwerking en interactie tussen toegepaste wiskundigen, informatici, domein wetenschappers en ingenieurs in die onderzoeksgebieden met betrekking tot de theorie, ontwikkeling en het gebruik van computertechnologieën voor de oplossing van de belangrijkste problemen in wetenschap en techniek. Daarom organiseren zij onder andere de tweejaarlijkse conferenties.

Met ruim 1600 deelnemers is de conferentie over Computational Science and Engineering één van de best bezochte wiskunde conferenties ter wereld. Dit toont het belang aan van CSE. CSE is onmisbaar voor toonaangevend onderzoek en engineering design in een groot aantal industriële sectoren. Het draagt bij aan beleid en beslissingen in verband met de volksgezondheid, transport en defensie. En in veel nieuwe gebieden zoals geneeskunde, de levenswetenschappen, management en marketing (bijvoorbeeld data- en streamen mijnbouw) en financiën, zijn technieken en algoritmen van CSE van toenemend belang.

De faculteit Wiskunde & Informatica is trots om deel uit te maken van en een bijdrage te leveren aan deze invloedrijke conferentie.