Onderzoek

De sectie Visualisatie doet onderzoekt naar nieuwe presentatie technieken om grote hoeveelheden data inzichtelijk te krijgen. Hierbij spelen het menselijke oog, interactie, en design een belangrijke rol.

Het doel van deze groep is om systemen te ontwikkelen waarmee gebruikers patronen en afwijkingen in de data kunnen ontdekken die zonder de hulp van het menselijk oog niet boven water zouden zijn gekomen. Met deze inzichten kunnen gebruikers hun systemen aanzienlijk sneller analyseren en optimaliseren.

In de sectie "Projecten" volgt een lijst van onderzoekprogramma's waar we op dit moment aan werken. Veel van deze projecten zijn in samenwerking met bedrijven en andere onderzoeksgroepen binnen Wiskunde & Informatica. De sectie "Software" bevat een lijst met visualisatie tools die je zelf kunt uitproberen.

PhD projecten binnen onze groep


Software

Zelf verschillende visualisaties uitproberen? Hieronder een lijst van gratis te downloaden applicaties.

SequoiaView

Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom je harde schijf altijd vol is? Of welke folder de meeste ruimte in beslag neemt? Een voor een folders aflopen binnen Windows Explorer is meestal veel werk en neemt veel te veel tijd in beslag. SequoiaView maakt een plaatje van je hele harde schijf inhoud door de grootte van je bestanden en folders de verwerken in een cushion treemap. Klik hier om de laatste versie van SequoiaView te downloaden.

Ontwikkelaar: Prof. dr. ir. J.J. van Wijk