Studiekeuzecheck Data Science, Computer Science and Engineering en Applied Mathematics

Het maken van een weloverwogen studiekeuze is heel belangrijk. Het vergroot namelijk de kans op studiesucces. Een eerste stap heb je zelf al op het vwo gezet door het kiezen van een vervolgopleiding.

Op de TU/e helpen we je door samen met je te kijken of die vervolgopleiding goed bij je past. Dat doen we met een studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck is verplicht, zonder deelname kan niet met de opleiding gestart worden. Het advies is echter niet bindend en je mag in alle gevallen starten met de opleiding van jouw keuze, mits je voldoet aan de toelatingseisen.
Ook als je je voor meer dan 1 studie ingeschreven hebt op Studielink, zul je voor alle studies een studiekeuzecheck moeten doen.

Alle scholieren die zich voor 1 mei vooraanmelden via Studielink krijgen per e-mail een uitnodiging voor de studiekeuzecheck in april en juni, welke plaats zal vinden in gebouw MetaForum.

In de uitnodiging voor de studiekeuzecheck vind je meer informatie over de aanmeldprocedure.

Studiekeuzecheck Computer Science and Engineering

The Study Choice Check (SCC) day is a mandatory part of the admission procedure of Computer Science and Engineering as of 2017. It takes place on June 9th. It contains several parts that had to be completed before May 26th in order to be allowed to take part in the SCC day.

If you did not take all mandatory online tests you are not allowed to take part in the study choice check day on June 9th.
Consequently your preliminary registration for computer science and engineering will not be changed into a final registration which unfortunately means you cannot start this bachelor’s program in September 2017.

If you would like to object to this decision please send a mail to studychoicecheckBCS@tue.nl addressed to the Director ESA.

Those students who are switching to Computer Science and Engineering from another study program will be invited for a session with a study advisor, which will take place on August 15th.
The session with a study advisor for prospective students with an individual study choice check will take place on August 17th. An exact time will be communicated by the end of June.

Mail your questions to studychoicecheckbcs@tue.nl

Admission procedure Dutch students

• registration in Studielink
  • After registration in Studielink you will receive an invitation by e-mail to register for the SCC day.
  • Register for the SCC day.
  • All who registered in Studielink before March 14 will receive another e-mail between March 20-24 with links to online tests that need to be completed before April 1st.
    All others will receive a mail between May 2-10. Make sure to check your spam box.
  • Complete the online tests before April 1st or before May 19th for the SCC day on June 9th.
  • Come to the SCC day on April 22nd, or June 9th if you registered in Studielink after March 14th
  • At the SCC day you will take two more tests, a Calculus test and a Logic test
  • At the SCC you will receive an advisory report, informing you if we believe this study suits you.
  • Please note that this advice is not binding, you can still come and study this program even if the advice is negative.

Studiekeuzecheck Data Science

De studiekeuzecheck voor Data Science vonden plaats op 10 april 2017 (Eindhoven), 13 april (Tilburg) en 8 juni (Eindhoven). Voor vragen mail naar datasciencebachelor@tue.nl

Studiekeuzecheck Applied Mathematics (Technische Wiskunde)

De verplichte studiekeuzecheck vonden plaats op 11 april, 12 april en 13 juni 2017. Heb je vragen over de studiekeuzecheck van Applied Mathematics? Neem dan contact op via studychoicecheckMath@tue.nl

Voor de eerste studiekeuzecheck dagen op 11 en 12 april ontving je de uitnodiging tussen 6 en 8 maart van bovenstaand mailadres.

Alleen diegenen die zich voor 1 maart hebben vooraangemeld in Studielink zullen tussen 6 en 8 maart een mail ontvangen hebben.