Start with Why | Lezingenreeks TU/e Innovation Lab

Datum:
08 juni
Tijd:
12:30 - 13:30
Opmerkingen:
Inclusief lunch
Locatie:
Multimediapaviljoen, zaal 3, TU/e Campus
Inschrijven:
Vanaf 18 mei
Organisator:
TU/e Innovation Lab
Inschrijven voor dit evenement

Steef Blok, TU/e Innovation Lab, nodigt u op 8 juni a.s. uit voor de derde boekbespreking 'Start with Why' van Simon Sinek. 

De lunchlezing wordt verzorgd door Lunchlearners,  een TU/e start-up, waarbij studenten van de TU/e boeken samenvatten en analyseren. Dit, zodat u ze niet hoeft te lezen. 

Over het boek
Begin met het waarom' helpt je om beter en authentieker leiding te geven en om je organisatie, je team en medewerkers te inspireren. Elke CEO of directeur kan je vertellen wat zijn organisatie doet. Sommige leggen ook uit hoe ze het doen, maar slechts enkele kunnen duidelijk uitleggen waaróm ze het doen. Simon Sinek beschrijft het principe van de Gouden Cirkel: eerst het Waarom, dan pas het wat en hoe. Het Waarom kan nooit geld of winst zijn, dat zijn resultaten. Het Waarom bepaalt het (voort)bestaan. Waarom ben jij gaan ondernemen? Waarom kopen klanten bij jou en niet bij anderen?

Over de auteur
Simon Sinek (1973) studeerde culturele antropologie en ruilde zijn carrière als advocaat al vroeg in voor één in de reclame. In Amerika werkte hij voor Euro/RSCG en Ogilvy & Mather. Hij kreeg al vrij snel door dat ‘waarom?’ het missende puzzelstukje is in veel bedrijven. In 2002 richtte hij zijn eigen bedrijf op. Hij is auteur van het boek ‘Start with why’. Hierin omschrijft hij een eenvoudig maar krachtig model om te komen tot inspirerend leiderschap dat begint met een ‘gouden cirkel’ en de vraag “Waarom?”. Zijn eerste boek ‘Start with Why’ werd een wereldwijde bestseller en zijn nieuwe boek ‘Leaders eat last’ breekt ook records.

Aanmelden kan door een email te sturen naar marcom@tue.nl