TU Eindhoven sterkste Nederlandse stijger op QS World University Rankings

De TU/e staat dit jaar op plaats 104 van de QS World University Rankings en is daarmee volgens QS de op twee na beste universiteit in Nederland. De TU/e is de afgelopen vijf jaar gestaag circa vijftig plaatsen gestegen op deze ranglijst en is dit jaar de sterkste stijger in Nederland. Volgens QS behoort de TU/e met haar 104de plaats tot de beste 1-procent van de 26000 universiteiten wereldwijd. QS maakte de lijst vandaag 8 juni openbaar.

De QS-lijst is een van de hoogst aangeschreven universiteits-ranglijsten wereldwijd. De samenstellers kijken naar een aantal indicatoren, waaronder de relatieve wetenschappelijke impact, gemeten met het aantal citaties per wetenschappelijk medewerker. Vooral op dit aspect doet de TU/e het bijzonder goed, met een 56ste plaats wereldwijd. Ook wat betreft percentage internationale staf heeft de universiteit een hoge notering (plaats 72). Minder goed scoort de TU/e qua hoeveelheid internationale studenten, en qua academische reputatie.

“We zijn blij met de stijging op deze ranglijst”, reageert TU/e-rector Frank Baaijens. “Vooral de erkenning van de excellente kwaliteit van het onderzoek is een geweldig compliment aan onze medewerkers. Wat daar echter nog bij achterblijft is onze internationale academische reputatie. Daar ligt nog een unieke kans voor de TU/e.”