Dean TU/e Graduate School Prof. dr.ir. Jan Fransoo stapt over naar Kühne Logistics University

Prof. dr.ir. Jan Fransoo, sinds 2003 hoogleraar Technische Bedrijfskunde (specialisatie Logistiek) aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven en sinds 2013 Dean van de TU/e Graduate School, stapt per 1 januari 2018 over naar de Kühne Logistics University (KLU) in Hamburg, Duitsland. De KLU is een private universiteit die zich richt op logistiek en management. Samen met KLU president Thomas Strothotte en een internationaal team van professoren zal Jan Fransoo KLU’s expertise verder gaan vormgeven. KLU kijkt uit naar de komst van Fransoo.

Eind 2017 eindigt de eerste termijn van Jan Fransoo als Dean van de Graduate School. Eerder was Fransoo al actief als projectleider herziening masterprogramma’s. Het is een natuurlijk moment om een stap te overwegen. “ Met een geweldig team van Graduate Program Directeuren heb ik de herziening van de masterprogramma’s in goede banen kunnen leiden en een helder profiel kunnen geven. De uitgangspunten voor de PhD opleidingen zijn met een uitstekende groep van hoogleraren en promovendi vastgesteld. Deze laatste periode wil ik nog een nieuwe impuls geven aan de ontwerpersopleidingen”, aldus Fransoo.

Gedurende zijn tijd als Dean heeft Fransoo een stap terug moeten doen op zijn onderzoeksgebied, logistiek. De KLU biedt hem de kans juist daar weer actiever te opereren, in combinatie met de bestuurlijke taak om de KLU richting te geven voor de toekomst.

Fransoo kijkt met voldoening terug en is dankbaar voor de prettige samenwerking met zijn ondersteunende kernteam, College van Bestuur, decanen, Dean Bachelor College, en de STU directeuren. “De deans hebben in de afgelopen periode een duidelijk positie gekregen binnen de Technische Universiteit Eindhoven, en dat is van groot belang voor het succes van zowel het Bachelor College als de Graduate School”.

Rector Magnificus Frank Baaijens betreurt, maar respecteert het vertrek van Fransoo als Dean. “Als bestuurder en wetenschapper weet ik hoe de wetenschap blijft trekken. Ik begrijp zijn keuze om weer meer aandacht te geven aan zijn wetenschappelijke ambities. Jan Fransoo geniet veel waardering. Hij heeft de Graduate School krachtig neergezet met veel oog voor kwaliteit. Namens het College van Bestuur wens ik hem alle succes.”

Fransoo verlaat met zijn overstap ook een onderzoeksgroep waar hij meer dan 25 jaar aan verbonden is geweest. “Ik zal de mensen in de groep zeker gaan missen, maar zie dit ook als een mogelijkheid om de banden tussen deze groep van de TU Eindhoven en de KLU verder te ontwikkelen”. Fransoo blijft met een gasthoogleraarschap verbonden aan de TU Eindhoven.