Jan Mengelers nr. 1 in ranglijst Eindhovense topmannen

TU/e-voorzitter Jan Mengelers is door de Eindhovense stadsglossy Frits uitgeroepen tot grootste influential van Zuidoost Brabant. Dit blijkt uit de jaarlijkse publicatie van de Top 50 Eindhovense topvrouwen en topmannen van het blad. Ondernemer Josette Dijkhuizen neemt de eerste plaats in op de ranglijst van vrouwen.

De top-50’s werden vanavond bekendgemaakt in Muziekgebouw Frits Philips. Jan Mengelers is blij met de nummer één positie in de lijst. Die was vorig jaar nog voor CEO Peter Wennink van ASML. Mengelers stond toen op de zesde plaats. "Het is een erkenning voor de universiteit, dat het blad Frits mij deze eer toebedeelt. Het is een bevestiging dat we meer dan ooit zichtbaar zijn, dat de TU/e een relevante rol speelt in de regio en dat men in Eindhoven en omgeving trots is op de universiteit."

Mengelers verwees in zijn dankwoord naar de hoge wetenschappelijke eer die hoogleraar René Janssen van de TU/e vorige week te beurt viel. Die won het Spinozalaureaat, de hoogste academisch onderscheiding in Nederland. "Het laat zien dat we naast een maatschappelijke belang een grote wetenschappelijke rol spelen".

In totaal tien TU/e’ers hebben een plaats in de FRITS Top-50's. Bouwkundedecaan Elphi Nelissen scoort van de TU/e-vrouwen het hoogst (5de plek). De 6de plaats bij de heren is voor TU/e-vicevoorzitter Jo van Ham. Opmerkelijk is plaats 37 van student Lex Hoefsloot als teammanager van Solar Team Eindhoven. Het blad roemt met deze ranking het hele team rond zonneauto Stella, vanwege de internationale successen en de publiciteit.

Frits Magazine publiceert sinds 2008 een jaarlijkse top-50 van invloedrijke mannen en vrouwen in de regio Eindhoven. Bij de samenstelling van de lijst wordt gelet op verschillende criteria, onder meer hoe invloedrijk en betrokken de genomineerden zijn bij de sociale, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in de regio. Inkomen, vermogen of bezit spelen geen rol bij de totstandkoming.