Young Alumni Network gaat van start

Een nieuw netwerk van jonge alumni die in het afgelopen decennium zijn afgestudeerd aan de TU Eindhoven gaat 22 februari feestelijk van start met een lezing van Bas Haring. Het zogeheten Young Alumni Network (afgekort YAN) wil jonge alumni ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Op de agenda staan lezingen, workshops, bedrijfsbezoeken en borrels. Ook biedt YAN alumni de mogelijkheid te leren van de ervaringen van andere alumni en ieders persoonlijke netwerk uit te breiden.

Volgens TU/e-alumnus en kersverse voorzitter van YAN Loek Overes is YAN bedoeld om als universiteit verbinding te houden met afgestudeerden en hen te helpen in hun verdere carrière. "We willen graag het contact tussen jonge alumni en de universiteit houden. We willen activiteiten organiseren die interessant zijn voor jonge alumni en alumni inspireren om zich te blijven ontwikkelen, ook na hun afstuderen."

Om deel uit te maken van YAN dienen alumni zich te registeren in de database Alumninet. Na registratie kunnen alumni profiteren van een aantal diensten, zoals kortingen op cursussen en abonnementen. Daarnaast ontvangen ze uitnodigingen voor evenementen gericht op jonge alumni, zoals inspirerende workshops, bedrijfsbezoeken, lezingen en borrels. Ook voor alumni in het buitenland worden activiteiten georganiseerd.

Op 22 februari vindt het Opening Event plaats met een lezing van prof.dr. Bas Haring.