Beurzenregen voor studenten Scheikundige Technologie

Maar liefst zeven TU/e-masterstudenten Chemical Engineering ontvingen woensdag 15 november een beurs ter waarde van 10.000 euro. In totaal waren er 18 VNCI Topsector Chemie beurzen beschikbaar, waarvan dus ruim een derde aan Eindhovense studenten is toegekend.

De Topsector Chemiebeurzen worden gefinancierd door chemiebedrijven en uitgereikt door de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI). De beurzen zijn in het leven geroepen om meer studenten te laten kiezen voor een studie scheikunde of scheikundige technologie en de doorstroom van gediplomeerde chemici naar de industrie te verhogen.

De TU/e-winnaars
Mayank Mehta en Joey Aarts ontvangen hun beurs van SABIC. Dow sponsort studenten Leon Rosseau en Martijn de Munck. De beurzen van Maxime van der Heijden en Cas Robeerst worden gesponsord door DSM. En Trinseo is het bedrijf dat de beurs van Claire Claassen financiert.

Laurent Nelissen, directeur bedrijfsvoering van Scheikundige Technologie, was aanwezig bij de feestelijke uitreiking in het Spoorwegmuseum in Utrecht om zijn trots voor de zeven Eindhovense winnaars uit te spreken.

Over de VNCI Topsector Chemiebeurs
De Topsector Chemiebeurzen zetten in op excellentie. De chemische industrie is een dynamische en innovatieve sector, die een directe bijdrage levert aan een duurzame samenleving en een gezonde economie. De chemiesector streeft naar een leidende positie in Europa en moet hard blijven vernieuwen om in de toekomst een goede concurrentiepositie te behouden. Meer dan ooit zijn talentvolle scheikundigen nodig om deze ambities te verwezenlijken.