TU/e schort subsidie ESC op vanwege grove misstap dispuut Aleph

Het College van Bestuur heeft gisteren per direct de subsidie van het Eindhovens Studentencorps (ESC) opgeschort voor onbepaalde tijd. Reden is het zeer vrouwonvriendelijke thema van een carnavalsfeest dat aangekondigd werd via Facebook.

Collegevoorzitter Jan Mengelers laat weten dat hij boos en geschokt is. Hij benadrukt dat het College van Bestuur de kwestie zeer serieus neemt en dat er zeker verdere consequenties voor het Eindhovens Studentencorps uit zullen voortvloeien. De stopgezette subsidie betreft de bestuursbeurzen die de vereniging krijgt.

Het bestuur van het ESC en van dispuut Aleph werden gistermiddag gesommeerd zich direct te melden bij het CvB voor een zeer indringend gesprek. “Maar daar blijft het niet bij”, vertelt Mengelers. “Het bestuur van Aleph is geschorst, het carnavalsfeest is afgelast en een ESC-commissie gaat onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook overwegen we om het ESC tijdelijk te weren van academische plechtigheden.”