Solar Team Eindhoven

Door technische tegenslag tijdens de eennalaatse dag werd het nog even spannend. Maar uiteindelijk is het studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) voor de derde keer de winnaar van de Cruiser Class (voor praktische zonneauto’s) tijdens de Bridgestone World Solar Challenge in Australië.

Maximaal punten pakken


Het doel van de Cruiser Class is om tijdens de 3.022 kilometer van Darwin naar Adelaide zoveel mogelijk personen, zo energiezuinig mogelijk te vervoeren. De eerste plaats werd behaald dankzij een gemiddelde van 3,4 personen per kilometer, met een verbruik van 48 kilowattuur (kWh).

Tijdens de laatste controlstop op het einde van donderdag werd het nog even spannend voor de Eindhovenaren. Het team bleek problemen te hebben met het midden console. Daar is onder andere het stuursysteem mee verbonden. Tot serieus oponthoud heeft het niet geleid. Het team reed op vrijdagmiddag omstreeks 13:00 uur lokale tijd binnen in Adelaide.

Jury

Op zaterdag werd de zonneauto 'Stella Vie' gekeurd door een jury, als laatste onderdeel van de Cruiser Class tijdens de Challenge. Ook hier gooide het team hoge ogen, door onder andere moeiteloos een fiets in te laden in de kofferbakruimte. Het  team behaalde hier dan ook 20 van de 20 punten.

U heeft aangegeven dat u geen tracking cookies accepteert. Hierdoor mogen wij volgens de Nederlandse wet geen Twitterfeed tonen binnen onze website. Klik op onderstaande link om deze feed op de Twitter website te bekijken.

Reageren / Contact

Heuvel, C.A.M.A.P. van den
T:
040 - 247 8136
E:
c.v.d.heuvel@TUE.nl