Collectie

afbeelding 1: schetsontwerp Objects Mathematics van Fondation Le Corbusier, gesigneerd en gedateerd 3 april 1958, archief: digitaal archief TU/e Kunstcollectie

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) verzamelt en exposeert sinds 1957 kunst van gevestigde en opkomende kunstenaars en ontwerpers. De collectie bestaat uit sculpturen, schilderijen, prenten, tekeningen, fotografie, textiel en installatiekunst. De functie van de collectie is niet alleen het verfraaien van de campus, maar ook het bijdragen aan een creatieve omgeving voor de studenten, docenten, onderzoekers en andere medewerkers van de universiteit. Geliefde bekende namen in de kunstcollectie zijn onder andere Ad Dekkers, Le Corbusier en Lotti van der Gaag, daarnaast zijn ook minder bekende kunstenaars onderdeel van de collectie waarover nog veel te ontdekken valt.

Binnenkort online

Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de collectie met extra aandacht voor de dataregistratie en herkomst van de werken uit de TU/e Kunstcollectie. De beschikbare informatie en de herkomst van de kunstwerken worden gecontroleerd aan de hand van een bronnenonderzoek dat traceerbaar en heruitvoerbaar is. Tegelijkertijd is de Kunstcommissie in gesprek over de mogelijkheden om de gecontroleerde collectieregistratie digitaal te ontsluiten. Heeft u vragen of wilt u bijdragen aan de dataregistratie en het herkomst onderzoek van de collectie? Dan kunt u contact opnemen via het email adres op de landingspagina van deze website.