Werkzaamheden op de TU/e Campus

De TU/e werkt aan een moderne, groene campus. Vanwege de werkzaamheden die nodig zijn (klaar in 2020), zullen bepaalde lokaties soms minder toegankelijk zijn. Wij vragen uw begrip voor eventuele overlast.

Hieronder vindt u een overzicht van de geplande werkzaamheden.

Werkzaamheden aan De Wielen, belemmering fietsdoorgang 18 t/m 26 juli 2019

Voor werkzaamheden bij het terrein van Fontysgebouw ER, wordt van 18 t/m 26 juli gewerkt aan de rijbaan De Wielen (zie tekening). Het pad en de band worden opnieuw gesteld. Ongeveer 1 meter van de weg wordt de doorgang afgezet. De slagboom blijft bereikbaar en in werking. De fietsdoorgang zal hier belemmerd worden.

Laadpalen op parkeerterrein P! van 22 t/m 25 juli niet te gebruiken

De 2 laadpalen voor elektrische auto's op parkeerterrein P1 (vooraan, bij Auditorium) zullen van maandag 22 juli 8.00 uur tot donderdag 18.00 uur geen stroom leveren.

Park Hilaria: toegangsweg TU/e Den Dolech aan J.F.Kennedylaan afgesloten van 26 juli t/m 13 augustus

In verband met de opbouw/afbraak van Park Hilaria is de toegangsweg Den Dolech aan de J.F. Kennedylaan en het fietspad over de Dommel, richting “Koeveld” (voor gebouw Vertigo) afgesloten van 26 juli 08.00 uur t/m 13 augustus 2018 18.00 uur.
Park Hilaria zelf is geopend van 2 t/m 11 augustus. De gemeente Eindhoven zorgt voor de bewegwijzering van de omleidingsroutes voor het verkeer.

Voor auto’s is de TU/e-campus alleen bereikbaar via de toegangswegen aan de Insulindelaan en de Dorgelolaan.
Kennispoort blijft bereikbaar via de kruising Fellenoord - J.F.Kennedylaan.

Voor fietsers uit de richting Woensel is een omleidingsroute aangegeven via de ingang bij het sportcentrum.
Fietsers vanuit richting centrum kunnen via ingang Dorgelolaan de TU/e bereiken.

Meer informatie: www.parkhilaria.nl.

Bouwplaats gebouw Fontys ER

Bouwplaatsinrichting fase 2 (6 juli 2018 – juni 2019)
Het bouwterrein is omsloten door bouwhekken. Om struikelgevaar te voorkomen zijn ter plaatse van het voet- en fietspad bouwhekken met palen in de grond geplaatst. Zowel de fietsstrook als het voetpad blijven toegankelijk. Bij de ingang van het TU/e-terrein staan slagbomen voor het verkeer.

De hoofdentree van het gebouw wordt bij het bouwterrein betrokken. De toegang van dit gebied bevindt zich aan de zijde van de Groene Loper. In de huidige situatie is de desbetreffende deur een vluchtdeur. Deze deur wordt voorzien van een tijdelijke toegangscontrole via het toegangscontrolesysteem van Fontys. De bouwhekken bij Athene worden verplaatst. Indien de TU/e toegang wil tot Athene wordt na aanmelding bij de uitvoerder toegang verleend.

De uitvoerder maakt gebruik van de weg en het terrein nabij gebouw Athene. De bouwhekken zijn dusdanig geplaatst dat de entree van Athene bereikbaar blijft zonder het bouwterrein te betreden. Het terrein waar de faculteit Chemische Technologie chemische stoffen opslaat blijft altijd bereikbaar voor bevoorrading. Bij de toegang van het bouwterrein komt een portier vanaf de zomervakantie 2018.

Parkeren
TU/e biedt het bouwpersoneel /onderaannemers de mogelijkheid om te parkeren op parkeerterrein P11 op het TU/e-terrein waar voldoende ruimte is. Bij gebouw Athene zijn parkeerplaatsen beschikbaar voor medewerkers van het uitvoeringsteam.

Bestaande terreininrichting
Na oplevering van het gebouw wordt de terreininrichting door Fontys vernieuwd waarvoor MTD Landschapsarchitecten (ontwerper van de Groene Loper) een ontwerp maakt. De lantaarnpalen, terreinverlichting, vlaggenmasten en bloembakken komen niet terug in het ontwerp. De groenvoorziening wordt compleet vernieuwd. De slagboom en het kunstwerk worden tijdens de bouwwerkzaamheden tijdelijk verwijderd.