Mobiliteit

Verreweg de meeste medewerkers (68%) en studenten (95-98%) gebruiken duurzame vervoersmiddelen als het OV of de fiets om naar de campus te komen. De TU/e wil haar campus nog verder verduurzamen en haar CO2  uitstoot verminderen. De TU/e streeft een daling na van het aantal medewerkers dat met de auto komt van 25% in 2018. De TU/e stimuleert medewerkers die nu nog met de auto komen daarom om vaker te kiezen voor meer duurzame oplossingen, onder meer door TU/e medewerkers de mogelijkheid te bieden om gunstig een fiets of een e-bike aan te schaffen.

Mobiliteit op de campus
De TU/e campus is een groene en duurzame campus van nationaal belang met internationale allure. Dankzij de Groene Loper (een groene wandel- en verblijfszone tussen de universiteitsgebouwen) heeft de campus het aanzien van een stadspark. Voetgangers en niet-gemotoriseerd vervoer krijgen hier voorrang. Dankzij de compactheid van de campus zijn de verschillende gebouwen goed te voet bereikbaar. Het merendeel van de TU/e gebouwen is bovendien met elkaar verbonden via loopbruggen.

Autohuur op de TU/e Campus                                   
Medewerkers en studenten van de TU/e kunnen gebruik maken van huurauto’s van twee autoverhuurbedrijven, namelijk bij Europcar en bij Studentcar:

  • Europcar voor de 'traditionele' autohuur per dag
  • Studentcar voor autohuur per dag, dagdeel of voor één of enkele uren

Overige bewoners op de TU/e campus kunnen ook gebruik maken van Studentcar. Bekijk op de website van Studentcar hoe aan te aanmelden en hoe een auto te reserveren.